Hva er vitsen med prøver?

Hvorfor er skolen så opptatt av disse prøvene? Hva er hensikten med dem? Hvordan hjelper de elevene?

Jeg tror prøver i skolen har en hovedhensikt. Det er å skille elever, slik at man enklere kan rangere køen for videre utdanning.

Det finnes mange måter å veilede mennesker på. Prøver er en av dem. De viser hvor mange poeng du har fått, og hvilken karakter det gir. Jeg har større tro på utforsking, samtaler, samarbeid og refleksjon.

Prøver fører til stress for mange. De gir på langt nær et bilde av kompetansen noen besitter. De er egentlig en kartlegging av lærerne, og hvordan de har klart å formidle det de har ønsket og satt som mål at elevene skal lære.

Prøver er en kamuflert form for galskap. Med det mener jeg at de er en del av en normal hverdag, og de fleste har vennet seg til dem og bare godtar at det er slik. Men sjelden forklares og vises det hvordan prøver fører til utvikling og økt kompetanse.

Prøver fører til stress og usikkerhet for mange!

https://www.nrk.no/norge/skoleprover-gjor-ungdomsskoleelever-stresset-1.14328950

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s