Håndverk vs matematikk

Her er litt mer fra samtalen med den pensjonerte tømreren, som også var lærer en kort periode.

Han fortalte at man fikk laget avtaler for elever hvor de kunne praktisere tømring i mattetimene, men at dette var avtaler som mattelærerne ofte motsatte seg. Han antok at grunnen var at elevene ikke lærte nok matte ved å bedrive håndverk.

Jeg tror mange lærere kommer inn i bobler hvor de kun ser dit nesa rekker. De utvikler holdninger om at teoretiske skolefag er mål i seg selv, og man kan faktisk høre formuleringer som at «Man kan lære mye matematikk ved å drive med tømring i praksis». Det er å tenke baklengs. Man praktiserer ikke tømring for å bli god i matematikk. Man trener derimot på matematikk for å bli en god tømrer. Samfunnsnytten av matematikk finner du ikke i ei rutebok. Den finner du i bygninger, konstruksjoner, veier og andre ting vi bruker og er avhengige av.

Det skulle vært de som underviste i tømring som «lånte» elevene ut til mattelærerne, ikke motsatt.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s