Lek er viktig

Noen ganger kan det virke som at enkelte voksne, godt utdannede til og med, ser på lek som en slags form for bonus og tidsfordriv for barn. Gjennom evolusjonen har mennesker og andre skapninger lært seg å overleve gjennom lek. Den har vært mest vanlig i ung alder, fordi det er da vi trenger å lære kompetanser. Når vi blir eldre har vi tilegnet oss mange kompetanser vi kan benytte oss av, og blir mindre avhengige av å leke oss til ferdigheter. Det kan dessverre se ut til at det hos noen da kommer et glemselens slør over det faktum at lek var noe viktig, noe vi trengte som barn. Denne artikkelen fra Utdanning.no er nydelig skrevet og setter fingeren på noe veldig viktig.

Lek for livet – Kjemp for leken

Av Royne Berget

Leken inneholder alt som har med livsmestring og utvikling å gjøre. Læren om livet gjennom bearbeiding av opplevelser, tanker og følelse, skriver Royne Berget.
Foto: Paal Svendsen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s